In den Bronstighen Mangoest. Harde mangoest actie sedert 2005.

home uit het leven aanbevolen tankdenk curiositeiten onder de knop momentopname

Een klok waar je op kan bouwen

Lopende door de stationshal van station Eindhoven viel mijn oog vorige week op een doek waarop de tijd stond afgebeeld als op een digitale klok, maar dan met digits in de vorm van houten balken. Vervelend als de tijd zometeen weer een minuut verder is, dacht ik nog, toen er plots een ploeg Afrikaans ogende bouwvakkers van rechts het scherm in kwam gelopen gewapend met ladders, hamers en bouten en het laatste getal van de klok onder handen begon te nemen. Binnen twintig seconden hadden ze van een 3 een 4 geklust en verdwenen ze weer uit beeld. Om een aantal seconden later weer terug te komen om de 4 op zijn beurt om te bouwen naar een 5. Werkelijk een even idioot als fascinerend schouwspel.

Wat zoekwerk leverde op dat dit werk getiteld Standard Time aan het brein ontsproten is van de Duitser Mark Formanek en dat dit object als onderdeel van het STRP festival de hal van het station van Eindhoven sierde. En natuurlijk kan ik jullie zo’n prachtig werkje niet onthouden, hoewel ik slechts een filmpje van 5 minuten heb weten te vinden (en niet een volledig etmaal kan presenteren).

Eén reactie op “Een klok waar je op kan bouwen”

  1. Marte zegt:

    op jouw aanraden 2 weken geleden toen ik eindhoven op t station liep even naar de stationshal gelopen om daar die bijzondere klok te bekijken, wat ik me toen meteen af vroeg was of het ‘s nachts ook donker zou zijn op t beeldscherm, en dit stukje geeft het antwoord! echt leuk! zal wel veel werk geweest zijn om te maken.

Laat een reactie achter